Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα με τον θεό της θάλασσας
[Η Ναυτεμπορική]: Τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα με τον θεό της θάλασσας

[Η Ναυτεμπορική]: Τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα με τον θεό της θάλασσας

Στο τεράστιο μπαλόνι είναι δεμένη μια κάψουλα που θα μεταφέρει επιβάτες για να κάνουν βόλτες πάνω από την Γη.

Εκτοξεύτηκε από την Φλόριδα ένα τεράστιο μπαλόνι που αποτελεί μια νέα πρόταση στον ανερχόμενο τομέα του διαστημικού τουρισμού. Πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση για μια βόλτα λίγο έξω από τον πλανήτη μας από αυτές που προτείνουν οι μεγάλοι παίκτες αυτής της νέας βιομηχανίας όπως η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Η αμερικανική εταιρεία World View στέλνει μπαλόνια στην στρατόσφαιρα στα οποία είναι προσαρμοσμένες κάμερες καταγραφής εικόνων του πλανήτη μας. Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε η ιδέα αυτή να έχει και άλλες εφαρμογές. Ίδρυσαν την εταιρεία Space Perspective με στόχο την κατασκευή γιγάντιων μπαλονιών παρόμοιων με τα μετεωρολογικά μπαλόνια που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς. Η σκέψη ήταν στα μπαλόνια αυτά να είναι δεμένη μια κάψουλα μέσα στην οποία θα υπάρχουν επιβάτες που θα απολαμβάνουν την θέα της Γης από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Αν και ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας τα στελέχη της Space Perspective έδωσαν τον όνομα του στην κάψουλα. Το Spaceship Neptune προσαρτήθηκε στο μπαλόνι και πέταξε με αυτό στην δοκιμαστική πτήση. Αφού το μπαλόνι πέταξε σε ύψος 25 χλμ. πραγματοποίησε ένα ταξίδι έξι ωρών και στην συνέχεια έπεσε στον Κόλπο του Μεξικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!