Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι τουρίστες επιστρέφουν στη νότια Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Οι τουρίστες επιστρέφουν στη νότια Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Οι τουρίστες επιστρέφουν στη νότια Ευρώπη

Η τουριστική βιομηχανία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου φοβόταν ότι φέτος θα έχανε το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Τελικά όμως έχουν καταφέρει να αποφύγουν να επαναλάβει τον εφιάλτη του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πλησιάζει η επιστροφή στα προ-πανδημίας επίπεδα.

«Το 2020 ήταν μια καταστροφή», δήλωσε στους Financial Times ο Pepe Díaz, ο οποίος διαχειρίζεται τρία ξενοδοχεία στη Μενόρκα της Ισπανίας. «Φέτος όμως έχουμε περάσει από έναν μέτριο Μάιο σε μια εξαιρετική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου και μέχρι το 2022 αναμένουμε ότι τα ξενοδοχεία μας θα είναι καλύτερα από ό, τι το 2019», είπε.

Το μείγμα των επισκεπτών, όπως αναφέρουν οι FT, φέτος ήταν =διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι Βρετανοί τουρίστες υπερέχουν αριθμητικά από τουρίστες προερχόμενους από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η τάση παρατηρείται ακόμη και στην Ισπανία, την οποία προτιμούν παραδοσιακά οι Βρετανοί.

Συνολικά, εκατομμύρια που είχαν κλειστεί πέρυσι στο σπίτι τελικά ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι, αξιοποιώντας τις αποταμιεύσεις που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τη λαχτάρα να φύγουν για ένα προορισμό εκτός της χώρας τους.

Το ελληνικό καλοκαίρι

«Οι άνθρωποι είτε θέλουν να φύγουν τώρα είτε σχεδιάζουν το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Άλαν Φρανς, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!