Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρισμός: Στη Σαουδική Αραβία ο Χ. Θεοχάρης – Συμφωνία για κοινό πλαίσιο δράσης
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρισμός: Στη Σαουδική Αραβία ο Χ. Θεοχάρης – Συμφωνία για κοινό πλαίσιο δράσης

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρισμός: Στη Σαουδική Αραβία ο Χ. Θεοχάρης – Συμφωνία για κοινό πλαίσιο δράσης

Την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την υιοθέτηση κοινού πλαισίου δράσης για τον τουρισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Σαουδική Αραβία επισφράγισαν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κι ο σαουδάραβας ομόλογός του, Ahmed Al Khateeb.

Παράλληλα, υπογράφηκε συμφωνία-ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και τις ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία.

Το κυρίως αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, καθώς και η προώθηση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Η Σαουδική Αραβία θεωρείται ως μία ανερχόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και η Ελλάδα επιδιώκει να εμβαθύνει τη διμερή συνεργασία προκειμένου να αξιοποιήσει ευκαιρίες ανάπτυξης.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, «η γεωγραφική εγγύτητα, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις τις οποίες διατηρεί η Ελλάδα με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, λειτουργούν θετικά σαν υπόβαθρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Το 2018 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα περίπου 34.000 ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία, θεαματικά περισσότερους από την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Και σίγουρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω αύξησής τους» επισήμανε.

Ο κ. Θεοχάρης συμφώνησε με τον Ahmed Al Khateeb να υπάρξει πιο στενή συνεργασία για την προώθηση κοινών δράσεων, τόσο στο πλαίσιο του Π.Ο.Τ., όσο και στις σχέσεις με την Ε.Ε. και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!