Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Tουρισμός: Διπλωματικός «πόλεμος» για το άνοιγμα των συνόρων ελέω Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Tουρισμός: Διπλωματικός «πόλεμος» για το άνοιγμα των συνόρων ελέω Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Tουρισμός: Διπλωματικός «πόλεμος» για το άνοιγμα των συνόρων ελέω Covid-19

Την ώρα που η άρση των περιορισμών και η επανεκκίνηση των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί πρωταρχικό στόχο των εκάστοτε κυβερνήσεων, ο «πονοκέφαλος» του ανοίγματος των συνόρων και οι προϋποθέσεις για την υποδοχή των τουριστών καλά κρατεί.

Ο λογικός συσχετισμός αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στις χώρες προέλευσης δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός και οι τυχόν περιορισμοί προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία που ανέβασε τους τόνους απέναντι στην Αθήνα,με τον υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο να τονίζει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Tην Παρασκευή, μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε κοινή επιστολή της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία ζητείται να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των χωρών μελών της Ένωσης.

Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και πάλι η πλήρης ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, με κριτήρια ασφαλείας τα οποία μπορούν να καθοριστούν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!