Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα τοπικά lockdowns βαθαίνουν τα ρήγματα στην οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Τα τοπικά lockdowns βαθαίνουν τα ρήγματα στην οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Τα τοπικά lockdowns βαθαίνουν τα ρήγματα στην οικονομία

Του Γιώργου Χατζηλίδη
ghatzil@naftemporiki.gr

Έντονη είναι η ανησυχία του παραγωγικού ιστού της οικονομίας για τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα τοπικά lockdowns και με ανοιχτό το ενδεχόμενο -καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη- να επεκταθούν και σε άλλες Περιφέρειες, πλην της Θεσσαλονίκης και των Σερρών που δοκιμάζονται από σήμερα.

Κοινό αίτημα είναι η λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή υπολειτουργούν, την ώρα που οι υποχρεώσεις για την πληρωμή των πάγιων εξόδων τρέχουν.

Η αγωνία όλων είναι πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν μετά την περιπέτεια που βιώνουν από τις αρχές του 2020, ενώ προειδοποιούν πως αναγκαστικά θα υπάρξει και αντίκτυπος στις θέσεις απασχόλησης.

Οι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» και «καταστροφή» τις εξελίξεις για τις χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και προειδοποιούν με μπαράζ λουκέτων που δεν θα έχει προηγούμενο, εάν δεν ληφθούν πρόσθετα στοχευμένα μέτρα άμεσης και ουσιαστικής στήριξής τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, σε δήλωσή του στη «Ν» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί πως ένα ακόμη lockdown, όπως εκείνο που συνέβη μέσα στην άνοιξη, απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα συνοδευτεί με λουκέτα, καθώς τα νέα μέτρα στήριξης είναι πολύ λιγότερα από τα προηγούμενα.

Συγκεκριμένα, ταφόπλακα για τις χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, εάν δεν ληφθούν πρόσθετα στοχευμένα μέτρα άμεσης και ουσιαστικής στήριξής τους, χαρακτηρίζουν οι φορείς της περιοχής το νέο lockdown στη δίνη του οποίου μπαίνει από σήμερα και για τις επόμενες τουλάχιστον 14 μέρες η αγορά της Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!