Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας υποδέχτηκε στο ΥΝΑΝΠ ο Κ. Κατσαφάδος
[Η Ναυτεμπορική]: Τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας υποδέχτηκε στο ΥΝΑΝΠ ο Κ. Κατσαφάδος

[Η Ναυτεμπορική]: Τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας υποδέχτηκε στο ΥΝΑΝΠ ο Κ. Κατσαφάδος

Tον πρωθυπουργό της Σλοβακία, Έντουαρντ Χέγκερ, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Χρίκοβα, την Υφυπουργό Εξωτερικών, ‘Ινγκριντ Μπρόκοβα και την Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα. Λουμπίκα καρβάσοβα, υποδέχτηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κλιάρης Θεόδωρος.

Αφού τον καλωσόρισε τον ευχαρίστησε για την τιμή της επίσκεψής του τόνισε μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ, η Ελλάδα, έχει πάρει ξεκάθαρη απόφαση να διαφυλάξει τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν θέλουμε μια επανάληψη των ανεξέλεγκτων μαζικών ροών, που βιώσαμε το 2015. Υπερασπίζομαι την απόφαση αυτή, καθώς γνωρίζετε ότι η Ελλάδα ήταν το θύμα μιας πολιτικής που ανέδειξε στο τέλος της ημέρας, τις σημαντικές αδυναμίες των ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς ακόμη δεν έχουμε κατορθώσει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για ένα κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σταθερή μας θέση είναι ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα σύνορα με τρόπο πειθαρχημένο που θα διέπεται από αρχές, με απόλυτο σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και τις αξίες της Ευρώπης.

Παράλληλα και θέλω να είμαι ξεκάθαρος είμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν την εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Την εμποδίσαμε στον Έβρο, την περιορίσαμε στα νησιά και μπορώ να σας πω ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί κατά 85%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!