Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τον Ιούλιο τα 4 πρώτα δισ. στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Τον Ιούλιο τα 4 πρώτα δισ. στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Τον Ιούλιο τα 4 πρώτα δισ. στην Ελλάδα

Τα δύο τελευταία κοινοβούλια που είχαν απομείνει, το πολωνικό και το αυστριακό, επικύρωσαν την Τετάρτη το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της περιόδου 2021-2027.

Γιοχάνες Χαν, επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό

Του Νίκου Μπέλλου
nbelllos@naftemporiki.gr

Μέσα στον Ιούνιο θα εγκριθεί από την Κομισιόν το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η προκαταβολή ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος της Κομισιόν. Οι αισιόδοξες αυτές δηλώσεις έγιναν μετά την ολοκλήρωση της επικύρωσης του κοινοτικού προϋπολογισμού της περιόδου 2021-2027 από τα 27 εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε., ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος για τον προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν, τα δύο τελευταία κοινοβούλια που είχαν απομείνει, το πολωνικό και το αυστριακό, επικύρωσαν την Τετάρτη το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της περιόδου 2021-2027. Η επικύρωση αποτελούσε προϋπόθεση προκειμένου η Κομισιόν να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό ως εγγύηση για την έκδοση των πρώτων ομολόγων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πολιτική συνοχή

Παράλληλα χθες το Συμβούλιο της Ε.Ε., με την ολοκλήρωση της επικύρωσης από τα κράτη μέλη, επικύρωσε με τη σειρά του το σκέλος της πολιτικής συνοχής του ΠΔΠ, ύψους 330 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ελλάδα θα λάβει 40,371 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές, ενώ απομένει πλέον η ολομέλεια της Ευρωβουλής, η οποία θα το πράξει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, ώστε το νέο ΠΔΠ να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. και να τεθεί αναδρομικά σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!