Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τον Αύγουστο οι προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Τον Αύγουστο οι προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Τον Αύγουστο οι προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Του Γιώργου Αλεξάκη
galex@naftemporiki.gr
Εντός του Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθούν προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται, δε, ότι θα είναι 4 στον αριθμό. Σημειώνεται ότι εννιά σχήματα διεκδικούν το 49% της θυγατρικής της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ.
Αυτά είναι:

* ARDIAN Infrastructure Funds, γαλλικό fund με περιουσιακά στοιχεία 103 δισ. δολ. και ισχυρή παρουσία στην ενέργεια.

* BCI – British Columbia Investment Management Corporation με διαχείριση συνταξιοδοτικών κεφαλαίων του δημοσίου τομέα στη Βρετανία, ύψους 112 δισ. δολ. και παρουσία στην ενέργεια και τα δίκτυα.

* BLACKROCK – BlackRock Alternatives Management, LLC με παρουσία με συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα όντας ο μεγαλύτερος διαχειριστή κεφαλαίων διεθνώς με χαρτοφυλάκιο 8,67 τρισ. δολ.

* CVC Capital Partners – Advisers Company, γνωστό fund από τα deal της Εθνικής Ασφαλιστικής, Vivartia και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, με διαχείριση κεφαλαίων 117,8 δισ. δολ.

* F2i – Fondi Italiani per le Infrastructure SGR SpA, με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 5,5 δισ. και παρουσία σε υποδομές αεροδρομίων.

* First Sentier Investors EDIF III GP Sarl με έδρα την Αυστραλία έχει εξαγοραστεί από το Mitsubishi Financial Group με επενδύσεις μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της Σουηδίας, καθώς και σε αντίστοιχα δίκτυα της Φινλανδίας και της Γερμανίας.

* KKR – Kohlberg Kravis Roberts & Co.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!