Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τόκιο 2020: Δυσαρέσκεια του Τύπου για τον περιορισμό στις μετακινήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Τόκιο 2020: Δυσαρέσκεια του Τύπου για τον περιορισμό στις μετακινήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Τόκιο 2020: Δυσαρέσκεια του Τύπου για τον περιορισμό στις μετακινήσεις

Ξένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι αυτό που νόμιζαν πως ήταν μια ευκαιρία να μεταφέρουν ειδήσεις έξω από τα «φούσκα» των μέσων ενημέρωσης όπου διαμένουν, αποδείχτηκε ότι ήταν μια «κοινωνικά απομακρυσμένη περιοδεία στα αξιοθέατα» της πόλης.

Ελπίζοντας τη Δευτέρα να βγουν έξω και να περιγράψουν πράγματα σχετικά με το Τόκιο, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντ΄ αυτού μεταφέρονταν από βιαστικούς διοργανωτές από το ένα άδειο τουριστικό σημείο σε κάποιο άλλο για δύο ώρες.

Οι ξένοι εκπρόσωποι του Τύπου περιορίζονται στη κίνησή τους σε μεγάλο βαθμό από τους κανόνες της COVID-19 στα ξενοδοχεία και τους Ολυμπιακούς χώρους τους, κάτι που δυσκολεύει τη δουλειά τους, αφού μεταξύ άλλων ισχύει και η απαγόρευση συνέντευξης με απλούς ανθρώπους.

Ορισμένα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν με τη σειρά τους προκαλέσει θέμα με τους επισκέπτες τους και παρακολουθούν για να διαπιστώσουν αν σπάσουν την καραντίνα.

Με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, οι διοργανωτές λένε ότι οι περιορισμοί είναι ένας δίκαιος τρόπος για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιαπωνία. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πάντως, έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί ότι περιορίζεται η ελευθερία του Τύπου, ανέφερε το πρακτορείο Kyodo.

Με επανειλημμένους ελέγχους θερμοκρασίας, επισκέψεις σε χώρους με χρονικό όριο τα 30 λεπτά και κοινωνικές αποστάσεις, οι δημοσιογράφοι στην ξενάγηση της Δευτέρας μεταφέρθηκαν σε τοποθεσίες όπως το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και οι κήποι Hama-Rikyu, μια παραθαλάσσια βίλα για φεουδάρχες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!