Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: TITAN: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8%- Επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: TITAN: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8%- Επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: TITAN: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8%- Επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ

Θετικές επιδόσεις παρουσίασε το 2019 ο όμιλος TITAN σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 8%. Θετική πορεία στις ΗΠΑ και ανάκμαψη στην Ελλάδα. Η διοίκηση αποφάσισε την πιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

Ειδικότερα, οι δραστηριότητες του Ομίλου στις ΗΠΑ οδήγησαν για ένα ακόμη έτος τη θετική πορεία των αποτελεσμάτων. Η Titan America κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις και το 2019, καθώς η κατανάλωση τσιμέντου στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να αυξάνεται σε μια συγκυρία θετικών μακροοικονομικών δεικτών.

Η Ελλάδα άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο τομέας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σημείωσε σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη. Οι επιδόσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επιδεινώθηκαν, καθώς οι αγορές τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Τουρκία, συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2019 διαμορφώθηκε στα € 1.609,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 8,0% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,8% σε € 267,1 εκατ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT), ανήλθαν σε € 50,9 εκ., εμφανίζοντας μείωση 5,5% σε σύγκριση με το 2018.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν μικτές τάσεις ανάλογα με τη χώρα δραστηριοποίησης και την κατηγορία προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!