Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τηλεκοντρόλ τηλεόρασης που του μιλάς και αυτό σε ακούει
[Η Ναυτεμπορική]: Τηλεκοντρόλ τηλεόρασης που του μιλάς και αυτό σε ακούει

[Η Ναυτεμπορική]: Τηλεκοντρόλ τηλεόρασης που του μιλάς και αυτό σε ακούει

Ο τηλεθεατής δεν θα χρειάζεται πλέον να κρατά τηλεκοντρόλ στα χέρια του απλά θα του μιλάει και αυτό θα εκτελεί τις εντολές του

Αμερικανική εταιρεία ρίχνει στην αγορά ένα τηλεκοντρόλ που λειτουργεί με φωνητικές εντολές Την εποχή των ασπρόμαυρων τηλεοράσεων οι τηλεθεατές σκέφτονταν ότι πολύ θα ήθελαν να υπήρχε ένας τρόπος για να αλλάζουν τα κανάλια και να αυξομειώνουν την ένταση της φωνής χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από την πολυθρόνα ή τον καναπέ.

Με την έλευση των νεότερης γενιάς τηλεοράσεων κατέφτασαν και τα τηλεκοντρόλ που ικανοποίησαν αυτό το αίτημα των τηλεθεατών. Στην εποχή των δεκάδων καναλιών συμβατικών, δορυφορικών, καλωδιακών και συνδρομητικών των υπηρεσιών streaming αλλά και των πολλών άλλων υπηρεσιών που παρέχει μια τηλεόραση οι τηλεθεατές θέλουν πλέον να έχουν ταχύτερη και αμεσότερη επαφή με τις συσκευές τους.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Roku ανακοίνωσε ότι θα ρίξει άμεσα στην αγορά ένα τηλεκοντρόλ το οποίο θα δέχεται τις φωνητικές εντολές του χρήστη του. Το Voice Remote Pro κοστίζει 30 δολάρια και ο χρήστης του μπορεί να του δίνει φωνητικές εντολές ακόμη και αν το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από αυτόν.

Ο χρήστης θα μπορεί με τις φωνητικές εντολές να πραγματοποιεί όχι μόνο τις βασικές λειτουργίες (αλλαγή καναλιών, ρύθμιση έντασης φωνής κ.α.) αλλά σε περίπτωση που διαθέτει smart TV να κατεβάζει με αυτόν τον τρόπο διάφορες εφαρμογές στην συσκευή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!