Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τηλεδιασκέψεις Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους για το μεταναστευτικό
[Η Ναυτεμπορική]: Τηλεδιασκέψεις Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους για το μεταναστευτικό

[Η Ναυτεμπορική]: Τηλεδιασκέψεις Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους για το μεταναστευτικό

Σειρά τηλεδιασκέψεων με Γερμανούς αξιωματούχους και κύριο θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων συνολικά και ιδιαίτερα κατά την πανδημία που πλήττει την Ευρώπη και τον κόσμο, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έπειτα από την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Βερολίνο εξαιτίας των περιορισμών που θέτει η πανδημία του COVID-19.

Στις τηλεδιασκέψεις συζητήθηκε επίσης εκτενώς το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και οι ενέργειες της Γερμανικής Προεδρίας για τη διαπραγμάτευσή του.

Ο κ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Χορστ Ζέεχοφερ, τον υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας, κ. Τόμας Ρέιτσελ, και τον προέδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, κ. Γκρέγκορ Γκίζι. Ο κ. Τόμας Ρέιτσελ ήταν ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας να υποδεχτεί η Γερμανία 1.553 πρόσφυγες, έπειτα από τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με την ελληνική μεταναστευτική πολιτική, την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης μεταναστών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη, αναφέρθηκε εκτενώς στις ελληνικές προτεραιότητες και θέσεις για τη διαπραγμάτευση του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με τους αξιωματούχους να αναγνωρίζουν ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!