Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τείχος «ανοσίας» υψώνει το κανάλι cash and carry
[Η Ναυτεμπορική]: Τείχος «ανοσίας» υψώνει το κανάλι cash and carry

[Η Ναυτεμπορική]: Τείχος «ανοσίας» υψώνει το κανάλι cash and carry

Tης Δανάης Αλεξάκη
dalexaki@naftemporiki.gr

Γυρίζει το «παιχνίδι» η οργανωμένη χονδρική, με τα καταστήματα cash and carry να μειώνουν την ψαλίδα των περσινών απωλειών, δημιουργώντας προσδοκίες στην αγορά για επίτευξη θετικού κλεισίματος φέτος.

Όπως αναφέρουν μιλώντας στη «Ν» στελέχη της οργανωμένης χονδρικής, «με την άρση των περιοριστικών μέτρων τα cash and carry άρχισαν να “ξυπνάνε”. Ήδη υπάρχει σημαντική βελτίωση στις πωλήσεις, ενώ η επαναλειτουργία στο κανάλι της εστίασης αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη χονδρική. Αναμένουμε καλύτερες επιδόσεις από τον Ιούλιο και μετά. Παράλληλα, όσο διευρύνεται ο κύκλος των εμβολιασμένων για την αντιμετώπιση του Covid-19, σε συνδυασμό και με την κινητικότητα στο τουριστικό ρεύμα, τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα. Όπως και με τη λιανική, ωστόσο, η βασική περίοδος κατά την οποία θα τεσταριστεί η αγορά θα είναι το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Στον βαθμό, όμως, που δεν υπάρξουν lockdowns ή άλλες ανατροπές, τα cash and carry εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν τη δυναμική τους και θα καταγράψουν ήπια άνοδο».

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κανάλι της οργανωμένης χονδρικής δέχθηκε πέρυσι σημαντικό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας και του «λουκέτου» των δραστηριοτήτων ΗοReCa που αποτελούν το βασικό πελατολόγιό τους. Με την άρση των περιορισμών φέτος η εικόνα των πωλήσεων βελτιώνεται, με αποτέλεσμα στο πεντάμηνο να καταγράφεται σημαντικός περιορισμός των περσινών απωλειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!