Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τοιχογραφία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Τοιχογραφία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Τοιχογραφία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Τοιχογραφία για τον εμβολιασμό κατά του ιού δημιούργησε ο καλλιτέχνης δρόμου Escif, ο οποίος ολοκλήρωσε, πριν λίγο καιρό, σειρά δημόσιων εικαστικών παρεμβάσεων στην Κορσική και τους επόμενους μήνες αναχωρεί για Λιθουανία και βόρεια Ιταλία. Στην τοιχογραφία του, ένας στρατιώτης έχει γονατίσει και ετοιμάζεται να βάλει με μία σύριγγα, δίκην μπαζούκα.

Ο Escif χρησιμοποιεί απαλές χρωματικές παλέτες και απλά μοτίβα για να μετατρέπει τυφλές όψεις κτηρίων στη Βαλένθια, τη γενέτειρά του και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη σε αφορμές για στοχασμό σχετικά με το καπιταλιστικό σύστημα, την πολιτική και την κοινωνία. Ζωγραφίζει λιτές σκηνές και αντικείμενα, συνδέοντάς τα με το περιβάλλον τους και με τρέχοντα γεγονότα. Συχνά καταφεύγει σε χιούμορ, ώστε με πνευματώδη τρόπο να μεταδώσει το μήνυμά του.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης δρόμου πέρασε μεγάλο μέρος της περασμένη χρονιάς στο στούντιό του, δουλεύοντας σε σκίτσα μαζί με τον δύο χρόνων γιο του, αλλά παρουσίασε κάποια έργα μεταξύ των οποίων και ένα έργο-φόρο τιμής στον θρυλικό ομότεχνό του, Hyuro, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!