Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θησαυρό από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας βρήκαν ερασιτέχνες δύτες
[Η Ναυτεμπορική]: Θησαυρό από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας βρήκαν ερασιτέχνες δύτες

[Η Ναυτεμπορική]: Θησαυρό από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας βρήκαν ερασιτέχνες δύτες

Ερασιτέχνες δύτες που κολυμπούσαν κατά μήκος των ισπανικών ακτών ανακάλυψαν έναν θησαυρό με χρυσά νομίσματα ηλικίας 1.500 ετών, έναν από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί και χρονολογούνται από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι δυο δύτες και κουνιάδοι, ο Λούις Λενς Πάρντο και Σεζάρ Αλκαλά, ανακάλυψαν την κρυψώνα όπου βρισκόταν ο θησαυρός ενώ έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους στην Xàbia, μια παράκτια τουριστική πόλη. Οι δυο άντρες είχαν νοικιάσει εξοπλισμό για να κάνουν ελεύθερη κατάδυση, με σκοπό να μαζέψουν σκουπίδια και να καθαρίσουν την περιοχή. Ωστόσο, στις 23 Αυγούστου, εντόπισαν κάτι πολύ πιο σημαντικό στον πυθμένα του κόλπου Portitxol, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El País.

Όταν πήγαν να το ερευνήσουν, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα νόμισμα το οποίο «βρισκόταν σε μια μικρή τρύπα», δήλωσε ο Πάρντο. Αφού καθάρισε το νόμισμα, είδε ότι είχε «μια αρχαία εικόνα, όπως ένα ελληνικό ή ρωμαϊκό πρόσωπο».

Οι δυο άντρες έφυγαν και επέστρεψαν με έναν ελβετικό σουγιά για να ξεθάψουν τα οκτώ νομίσματα που ήταν θαμμένα. Έκπληκτοι από το εύρημα, το ανέφεραν την επόμενη ημέρα στις αρχές.

«Πήραμε τα οκτώ νομίσματα και τα βάλαμε σε ένα γυάλινο βάζο με λίγο θαλασσινό νερό», δήλωσε ο Πάρντο. Σύντομα, μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, το Αρχαιολογικό και Εθνολογικό Μουσείο Soler Blasco και την Ειδική Υποβρύχια Μονάδα της Ισπανικής Πολιτοφυλακής, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Xàbia, συναντήθηκαν για να ανασκάψουν και να εξετάσουν τον θησαυρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!