Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θύμα του κορωνοϊού ο δεύτερος αρχαιότερος αερομεταφορέας στον κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: Θύμα του κορωνοϊού ο δεύτερος αρχαιότερος αερομεταφορέας στον κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: Θύμα του κορωνοϊού ο δεύτερος αρχαιότερος αερομεταφορέας στον κόσμο

Αίτημα να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης κατέθεσε η Avianca, η δεύτερη αρχαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Λατινικής Αμερικής.

Η Avianca είχε αναγκασθεί, όπως και οι υπόλοιπες αεροπορικές ανά τον κόσμο, να καθηλώσει από τον Μάρτιο τα αεροσκάφη της εξαιτίας του κορωνοϊού. Εξαιτίας της πανδημίας είχε χάσει περισσότερο από το 80% των εσόδων της, ενώ παρέμενε αντιμέτωπη με πάγια έξοδα. Εάν δεν καταφέρει να εξέλθει της πτώχευσης, η Avianca θα είναι ο πρώτος μεγάλος αερομεταφορέας που καταρρέει εξαιτίας της πανδημίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Άνκο φαν ντερ Βερφ, ανέφερε ότι ήταν αναγκαίο να υπαχθεί η Avianca σε καθεστώς πτώχευσης, ώστε να διασφαλισθεί ότι ο αερομεταφορέας -που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- θα εξέλθει ως καλύτερη εταιρεία, που θα λειτουργήσει για πολύ περισσότερα χρόνια.

Η Avianca αναγκάσθηκε να καθηλώσει περισσότερα από 140 αεροσκάφη από τότ που ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε έκλεισε τον εναέριο χώρο της χώρας. Οι περισσότεροι από τους 20.000 εργαζομένους του αερομεταφορέα έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η Avianca αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, μετά την ΚLM.

Eίχε καταθέσει αίτημα πτώχευσης και στο παρελθόν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αλλά τότε είχε μεσολαβήσει ο Βολιβιανός επιχειρηματίας Γκερμάν Εφρόμοβιτς για τη διάσωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!