Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος από τις σουηδικές Αρχές
[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος από τις σουηδικές Αρχές

[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος από τις σουηδικές Αρχές

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου προχώρησε ειδική ομάδα έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες Σουηδών αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Θ. – εκπροσώπων του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων» με Σουηδούς αστυνομικούς – εκπροσώπους του ίδιου Δικτύου, οδήγησε στα ίχνη 32χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πράξεις που τελέστηκαν σε προγενέστερο χρόνο στη Σουηδία.

Στο πλαίσιο ερευνών, η ειδική ομάδα του Τμήματος Αναζητήσεων, έχοντας πληροφορίες για πιθανή κίνηση του καταδιωκόμενου μέσω αερολιμένα, τον εντόπισε σε χώρο κράτησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, όπου μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, φέροντας έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα δικά του και στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηρίστηκε επίκίνδυνος

Τον Νοέμβριο του 2020, ο 32χρονος, μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας στην οποία ανήκει, κατελήφθησαν στη Σουηδία να κατέχουν έναν τόνο και 201 κιλά χασίς, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων.

Ο συλληφθείς χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος, καθώς εμπλέκεται και σε υπόθεση απαγωγής, αλλά και περιπτώσεις ληστειών.

Προκειμένου δε να αποφύγει πιθανό εντοπισμό του, χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας είτε πλαστά, είτε του αδερφού του με τον οποίο προσομοιάζουν ιδιαιτέρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!