Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου
[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου, σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι στην απόσπαση, μην μας αγνοείτε», οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «Παρά τις συνεχείς και κλιμακούμενες αντιδράσεις από επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ψηφίσματα Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης να ζητούν την επανεξέταση και την ανατροπή της απόφασης του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, η Κυβέρνηση επιμένει να μας αγνοεί!

Συνεχίζει τη διασπορά ψευδών και διαστρεβλωτικών δηλώσεων, απορρίπτει κάθε πρόταση διαλόγου και αφήνει αναπάντητες όλες τις σχετικές εκκλήσεις».

Σημειώνεται ότι 304 πολίτες προσέφυγαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τη Δευτέρα 13/9.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!