Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» από ΑΠΘ για αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα
[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» από ΑΠΘ για αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα

[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» από ΑΠΘ για αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα

Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 παρατηρείται στις καθημερινές μετρήσεις από την αρχή της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Το ιικό φορτίο των λυμάτων στις 30 Ιουνίου μετρήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών και από τις 2 Ιουνίου και μετά ανιχνεύεται καθημερινά σε ελαφρά υψηλότερο επίπεδο. Παραμένει ωστόσο στο εύρος της «πράσινης» απεικόνισης, που αντιστοιχεί σε λιγότερα από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με βάση τις ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ σε αντίστοιχες μετρήσεις της προηγούμενης περιόδου στα λύματα.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 05/07 και της Τρίτης 06/07 είναι:

  • Οριακά αυξημένη (47%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 03/07 και της Κυριακής 04/07
  • Αυξημένη (82%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 28/06 και Τρίτης 29/06

«Παρατηρούμε μια μικρή αλλά σαφή αύξηση στο ιικό φορτίο των τελευταίων ημερών σε σχέση με προηγούμενες ημέρες. Στην πραγματικότητα η αύξηση άρχισε να διαφαίνεται από τις μετρήσεις της Παρασκευής 2/7», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!