Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Εκατό νέα λεωφορεία στους δρόμους έως αρχές Απριλίου
[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Εκατό νέα λεωφορεία στους δρόμους έως αρχές Απριλίου

[Η Ναυτεμπορική]: Θεσσαλονίκη: Εκατό νέα λεωφορεία στους δρόμους έως αρχές Απριλίου

Το «πράσινο φως» για τη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ, στα οποία ανατίθεται το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατικού κοινού, έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν στην πόλη 100 νέα λεωφορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι τις 23 Μαρτίου οι Θεσσαλονικείς θα δουν να κυκλοφορούν στην πόλη 35 νέα λεωφορεία, τα οποία θα καλύψουν συνολικά 11 γραμμές. Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, άλλα 65 νέα οχήματα θα καλύψουν άλλες 14 γραμμές. Συνολικά, δηλαδή, θα εξυπηρετηθούν 25 γραμμές από 100 νέα λεωφορεία.

Ήδη, έχει ξεκινήσει και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία εξοπλισμού των οχημάτων με τηλεματική, όπως και με μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίου συμβατά με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΘ.

Με την υλοποίηση της σύμβασης, το κόστος ανά χιλιόμετρο στα δρομολόγια που εκτελούνται σήμερα από τον ΟΑΣΘ θα μειωθεί από 3,93 ευρώ/χιλιόμετρο σε 1,43 ευρώ. Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 23.000.000 ευρώ.

Για «πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη» μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Όπως είπε, «όλοι γνωρίζουν ότι παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης σε κακά χάλια, όπως και ότι τα προβλήματά τους δεν μπορούσαν να λυθούν μέσα σε μια νύχτα. Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε να κάνουμε μια διαχείριση κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!