Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεόδωρος Τρύφων: Απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για ερεύνα και ανάπτυξη
[Η Ναυτεμπορική]: Θεόδωρος Τρύφων: Απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για ερεύνα και ανάπτυξη

[Η Ναυτεμπορική]: Θεόδωρος Τρύφων: Απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης για ερεύνα και ανάπτυξη

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα υγείας και εμφανίστηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, θέτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση τόσο των συστημάτων υγείας όσο και της ικανότητας παραγωγής ιατρικών προμηθειών και φαρμάκων στην Ευρώπη τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, στο συνέδριο «The Future of Healthcare» που φέτος διεξήχθη on line από την Boussias Communications.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα φάρμακα, οι αναφερθείσες αδυναμίες προέκυψαν ως το μειονέκτημα της συνεχώς αυξανόμενης εξάρτησης της Ευρώπης από κατασκευαστές τρίτων χωρών τόσο των τελικών φαρμακευτικών προϊόντων όσο και – ιδιαίτερα των API.

Τις τελευταίες δεκαετίες όπως είπε, ολοένα και περισσότερες βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων της ΕΕ μετεγκατέστησαν την παραγωγή τους εκτός ΕΕ ή / και αύξησαν την εξάρτησή τους από τα API που παράγονται σε χώρες χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια αύξησης της αποδοτικότητας / ανταγωνιστικότητας στο περιβάλλον της αγοράς / των επιχειρήσεων που χαρακτηρίζεται από ακραίες χρηματοδοτικές πιέσεις. Αυτό έθεσε αναπόφευκτα την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών αγορών όσον αφορά τη συνεχή, αδιάλειπτη προσφορά.

Η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει την ανάγκη επαναφοράς της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην ΕΕ επεσήμανε ο κ. Τρύφων. Η Επίτροπος κυρία Κυριακίδη δήλωσε πρόσφατα ότι η νέα φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!