Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει

Στην πορεία των εμβολιασμών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, στην επιβολή της υποχρεωτικότητας, στην τακτική της αντιπολίτευσης, στους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του Covid-19 και στον εκσυγχρονισμό της αστυνομίας αναφέρθηκε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,, Παναγιώτηςς Θεοδωρικάκος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛ.ΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Όσον αφορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην αστυνομία, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις.

Οι έλεγχοι

Ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί που τους διεξάγουν φορούν όλοι μάσκα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά όπως προβλέπεται rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!