Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη – Έρχονται και άλλα εμβόλια
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη – Έρχονται και άλλα εμβόλια

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη – Έρχονται και άλλα εμβόλια

Την ελπίδα ότι οι αριθμοί νέων διαγνώσεων, διασωληνωμένων και θανάτων θα υποχωρήσουν τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο όπως είπε, αποτελεί το επιστημονικό επίτευγμα του 2020 καθώς έγινε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες. Σε αυτό βοήθησε η εξέλιξη της τεχνολογίας, η βάση που προϋπήρχε από μελέτες για εμβόλια άλλων ασθενειών, η συνεργασία επιστημόνων, η χρηματοδότηση αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών. Πάνω από 500 χιλιάδες εθελοντές συνέβαλαν στο να έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού σε ενήλικες βρίσκεται σε εξέλιξη με 4,5 εκατ. δόσεις να έχουν ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος στην Κίνα και στην Αγγλία ενώ ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό και η Ευρώπη. Αλλά και στη χώρα μας ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά βάση του προγράμματος.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι περιμένουμε άμεσα κι άλλα εμβόλια με τις νέες δόσεις των Pfizer & BioNTech καθώς και της AstraZeneca που αναμένεται να λάβει έγκριση από την ΕΕ καθώς και αυτό της Moderna.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca σημείωσε ότι έχεις περίπου 70% αποτελεσματικότητα και δίδεται σε 2 δόσεις με τη δεύτερη δόση να έχει από 4 εβδομάδες απόσταση από την πρώτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!