Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θεοχάρης: Δικαιώνεται η επιλογή μας να ανοίξουμε τον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Θεοχάρης: Δικαιώνεται η επιλογή μας να ανοίξουμε τον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Θεοχάρης: Δικαιώνεται η επιλογή μας να ανοίξουμε τον τουρισμό

Η υγειονομική ασφάλεια στα ταξίδια των πολιτών του κόσμου αναδεικνύεται ως ο σημαντικότερος παράγοντας που θα καθορίσει τις τουριστικές ροές ανάμεσα στις χώρες, συμφώνησαν τόσο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, όσο και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, επ’ ευκαιρία της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη που φιλοξενείται από την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα (2-4 Ιουνίου).

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι από τη στιγμή της επαννεκίνησης παρατηρήθηκε μια επιτάγχυνση των ρυθμών αποκλιμάκωσης της πανδημίας, γεγονός που δικαιώνει την επιλογή του ανοίγματος με βάση το πλάνο που ακολουθήθηκε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης για μια ακόμη φορά στάθηκε στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και στην γρήγορα διάδοση των εμβολιασμών, που με τη σειρά τους θα διευκολύνουν τους αεροδιαδρόμους για τα ταξίδια. Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή που θα ανακάμψει στον τουρισμό και η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την προσπάθεια. Αλλωστε οι πρωτοβουλίες για το ψηφιακό πιστοποιητικό και οι δράσεις στο μέτωπο της αναγνώρισης τρίτων εμβολίων υπογραμμίζουν την άνω διαπίστωση εξήγησε ο κ. υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Πολολικασβίλι ανέδειξε τον ισχυρό ρόλο της Ελλάδας στην προσπάθεια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που επελέγη η Αθήνα για την διεξαγωγή της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!