Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεμιστοκλέους: Στόχος να εξελιχθεί ο ιός ως μία «βαριά γρίπη» μέσω του εμβολιασμού
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεμιστοκλέους: Στόχος να εξελιχθεί ο ιός ως μία «βαριά γρίπη» μέσω του εμβολιασμού

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Θεμιστοκλέους: Στόχος να εξελιχθεί ο ιός ως μία «βαριά γρίπη» μέσω του εμβολιασμού

Στόχος του, δεν είναι απλά να συμβάλει στην απελευθέρωσή μας από τα δεσμά του κορωνοϊού, τα οποία είναι πολλά και επώδυνα, “συντονίζοντας το ισχυρότερο όπλο εναντίον του”, αλλά και η τεχνογνωσία από την αναμφισβήτητα εντυπωσιακή οργάνωση του εμβολιασμού να χρησιμοποιηθεί για ένα ακόμη άλμα στο μέλλον. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου “Ελευθερία”, μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία.

“Ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή” λεει ο κ. Θεμιστοκλέους,

«Ο στόχος αυτός δεν ίναι ξεκάθαρο ποιος είναι με επιστημονικά δεδομένα, εάν δηλαδή πρέπει να φτάσουμε το 70%, το 75% ή το 80% εμβολιασμών, και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάζει στην πορεία επισημαίνει.Για παράδειγμα, λόγω της μετάλλαξης δέλτα οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά. Σύμφωνα με αυτά ο στόχος παραμένει να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτοι στον ιό. Ναι, είμαι αισιόδοξος θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία».

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων ο ΓΓ παραθέτει τους αριθμούς: « Περισσότεροι από 6.440.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, το 61% δηλαδή του γενικού πληθυσμού και το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!