Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα δημιουργεί μια παράσταση για την εμπορία ανθρώπων
[Η Ναυτεμπορική]: Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα δημιουργεί μια παράσταση για την εμπορία ανθρώπων

[Η Ναυτεμπορική]: Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα δημιουργεί μια παράσταση για την εμπορία ανθρώπων

Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν την παράσταση «Εμπόριο», που διαβάζει το παρελθόν, αφουγκράζεται το παρόν, προβλέπει το μέλλον και ανεβαίνει στο θέατρο Radar (πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος).

Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και, τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.

Τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου, μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό.

Τέσσερις γυναίκες -οι Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση, είναι η ψυχή της Ομάδας. Μίλησαν μαζί μας.

Να ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για τη θεατρική σας ομάδα -και την επιλογή του ονόματός της;

Φανή Γρύλλη: «Η θεατρική ομάδα “Ανδρομέδα” δημιουργήθηκε από τέσσερις γυναίκες. Μέσα στα χρόνια της κοινής μας πορείας, συσσωρεύτηκαν κοινές ανησυχίες, δημιουργήθηκε μια κοινή αισθητική…».

Ντίνα Κούκου: «Και έτσι, αποφασίσαμε μέσω της τέχνης, μέσω αυτού που σπουδάσαμε και μας ένωσε, και μέσω έρευνας, ζωντανής επικοινωνίας, και συλλογικής εργασίας, η τέχνη μας να αποτελεί μέσο διαμαρτυρίας κι αφορμή για κοινωνική δράση».

Σοφία Ρούβα: «Είναι ο δικός μας τρόπος να διαμαρτυρηθούμε, να πάμε κόντρα στις κοινωνικές αδικίες και τις συστημικές διακρίσεις που επικρατούν στον κόσμο μας».

Αναστασία Τσούτση: «Το όνομα της ομάδας μας προέρχεται από τη μυθολογία: Η Ανδρομέδα έπρεπε να θυσιαστεί για να σωθεί η πόλη της… Μας θυμίζει πως ο καθένας μας, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να στοχοποιηθεί και να θυσιαστεί για το “κοινό καλό”, στον βωμό της “ευημερίας” μιας κοινωνίας».

Τρίτη θεατρική παραγωγή με κοινωνικό θέμα. Πρώτα ήταν οι «Γυναίκες από χώμα», μετά το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» και τώρα το «Εμπόριο». Πώς επιλέξατε το θέμα κάθε παράστασης;

Φ.Γ.: «Τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, το 2012, τη θυμόμασταν πολύ καλά όλες μας… Εφόσον σκοπός μας είναι να μιλάμε για γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, για κοινωνικές αδικίες της εποχής μας, οδηγηθήκαμε από κοινού με τον Κοραή Δαμάτη στη δημιουργία της παράστασης “Γυναίκες από Χώμα”. Μέσα από την έρευνά μας, μας έγινε απόλυτα ξεκάθαρο το μέγεθος της αδικίας και της εργαλειοποίησης μιας κοινωνικά ευάλωτης ομάδας, με πρόφαση την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Α.Τ.: «Έπειτα, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την παιδική κακοποίηση, αφού πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!