Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θανάσης Σκαργιώτης: «…ανάγκη επιστροφής στην αρχική μας απογυμνωμένη υπόσταση…»
[Η Ναυτεμπορική]: Θανάσης Σκαργιώτης: «…ανάγκη επιστροφής στην αρχική μας απογυμνωμένη υπόσταση…»

[Η Ναυτεμπορική]: Θανάσης Σκαργιώτης: «…ανάγκη επιστροφής στην αρχική μας απογυμνωμένη υπόσταση…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Ο Θανάσης Σκαργιώτης μάς συστήθηκε πέρυσι με τα πρώτα του τραγούδια που κυκλοφόρησαν στο άλμπουμ «Με του τρελού τα σύνεργα», σε επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωση του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου.
Ο τραγουδοποιός μάς μιλά για την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού με τίτλο «Μπερδέματα» που αποτελεί τον προάγγελο του δεύτερου προσωπικού του δίσκου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Της χαραυγής το αχ».

Ανήκετε κι εσείς σε μια μεγάλη ομάδα νέων δημιουργών που εμπνέονται φανερά από το παραδοσιακό τραγούδι. Τι άλλαξε και από εκεί που θεωρείτο συντηρητισμός, είναι αυτή τη στιγμή τόσο δυνατή τάση;

«Μέσα μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Η μουσική μας παράδοση πάντα λειτουργούσε σαν φάρος για μένα. Το δημοτικό τραγούδι έχει μια καθαρότητα που με συγκινεί και με επαναπροσδιορίζει. Κουβαλάει ιστορίες, παραμύθια, έθιμα του κάθε τόπου και τη ζεστασιά της παρέας. Δημιουργός εδώ είναι ο ανώνυμος λαός και χαρακτηριστικό γνώρισμα του τραγουδιού, η συλλογικότητα. Στο σημείο αυτό θεωρώ ότι υπάρχει μία σύνδεση με την τάση που αναφέρετε, η οποία εμφανίζεται, νομίζω, πιο έντονα σε μπάντες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθεί ένα συγκρότημα είναι η καλή και άμεση συνεργασία, και το παραδοσιακό τραγούδι το καλλιεργεί αυτό. Επίσης, ζούμε σε μια εποχή που, γενικότερα, πολλές προκαταλήψεις και συντηρητικές ιδέες αρχίζουν να αποτελούν παρελθόν και η ελευθερία στη δημιουργία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!