Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θα ψεκάζουμε τα φυτά με άρωμα πασχαλίτσας για να τα προστατεύουμε από τα παράσιτα
[Η Ναυτεμπορική]: Θα ψεκάζουμε τα φυτά με άρωμα πασχαλίτσας για να τα προστατεύουμε από τα παράσιτα

[Η Ναυτεμπορική]: Θα ψεκάζουμε τα φυτά με άρωμα πασχαλίτσας για να τα προστατεύουμε από τα παράσιτα

Μια πασχαλίτσα κάθεται σε λουλούδι στην πόλη του Ναυπλίου. Το άρωμα της ίσως προστατέψει σε βάθος χρόνου τα φυτά από τα παράσιτα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ προτείνουν μια «έξυπνη» και φιλική στο περιβάλλον μέθοδο προστασίας των φυτών από παράσιτα. Πιο συγκεκριμένα ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να απομονώσουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες από σκαθάρια και πιο συγκεκριμένα από σκαθάρια της οικογένειας Coccinellidae τα είδη των οποίων είναι γνωστά στην Ελλάδα με τις ονομασίες λαμπρίτσα και πασχαλίτσα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενός σπρέι με το οποίο θα ψεκάζουμε τα φυτά και ειδικά εκείνα των καλλιεργειών. Το σπρέι αυτό θα μεταφέρει στα φυτά την οσμή των σκαθαριών ή άλλων εντόμων που αποτελούν αντιπάλους των παράσιτων έτσι ώστε αυτά να διαισθανθούν ότι κινδυνεύουν και να μην πλησιάσουν τα φυτά.

Αν η μέθοδος αυτή αποδειχθεί αποτελεσματική θα αποτελέσει μια εξαιρετική και πάνω από όλα φιλική στο περιβάλλον λύση. Εκτός των άλλων τα φυτοφάρμακα όχι μόνο βλάπτουν το περιβάλλον και είναι επικίνδυνα και για την ανθρώπινη υγεία αλλά έχει διαπιστωθεί ότι πολλά παράσιτα και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα και βλαβερά για τις καλλιέργειες έχουν πλέον καταφέρει να αναπτύξουν ανθεκτικότητα στα περισσότερα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!