Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ψάξει το σούπερ διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb;
[Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ψάξει το σούπερ διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb;

[Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ψάξει το σούπερ διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb;

To διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του Διαστήματος

Ανακοινώθηκε ο πρώτος κύκλος ερευνών του νέου πανίσχυρου διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb που αν όλα πάνε καλά θα εκτοξευτεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Το 1996 έξι χρόνια μετά την εκτόξευση του Hubble ο Διαστημικός Οργανισμός Διαστήματος , η NASA και ο Καναδικός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή του διαδόχου του του πατριάρχη των διαστημικών τηλεσκοπίων.

Αν και στην πορεία κατασκευάστηκαν και εκτοξεύτηκαν διαφόρων ειδών διαστημικά τηλεσκόπια και παρατηρητήρια το James Webb Space Telescope είχε σχεδιαστεί με στόχο να φέρει επανάσταση στην αστρονομία και την κοσμολογία παρόμοια ή και ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που έφερε το Hubble για αυτό και αναφέρεται πάντοτε ως ο διάδοχος του.

Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Τζέιμς Ε. Γουέμπ, ο οποίος διετέλεσε δεύτερος διευθυντής στην ιστορία της NASA και είχε κεντρικό ρόλο στο ιστορικό πρόγραμμα Apollo στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη.

Για διαφόρους λόγους η κατασκευή αλλά και η εκτόξευση του JWST βγήκε πολλές φορές εκτός προγράμματος. Όπως φαίνεται το τηλεσκόπιο είναι πλέον έτοιμο και η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Οι προσδοκίες είναι τεράστιες αφού οι δυνατότητες του τηλεσκοπίου είναι τέτοιες που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορέσει να κάνει παρατηρήσεις και ανακαλύψεις που μέχρι τώρα οι επιστήμονες απλά ονειρεύονταν ότι θα μπορέσουν να κάνουν κάποτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!