Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ισχύει στο δημόσιο με το lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ισχύει στο δημόσιο με το lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Τι θα ισχύει στο δημόσιο με το lockdown

Με τρία ωράρια εργασίας θα λειτουργήσουν το Δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και μέχρι και τη λήξη του lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξειδικεύοντας τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα ωράρια που θα ισχύσουν για την αποφυγή συνωστισμού έχουν ως εξής:

  • Το πρώτο θα είναι 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι,
  • το δεύτερο 8 το πρωί με 4 το μεσημέρι
  • και το τρίτο 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Θεοδωρικάκο θα υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος υπάλληλος να εργάζεται σε διαφορετικό ωράριο (ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας), διευκρινίζοντας παράλληλα πως θα παρέχονται διευκολύνσεις στους δημόσιους υπαλλήλους, όπως τηλεργασία κατά τουλάχιστον 50% των υπαλλήλων, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες.

Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και όσοι θα έχουν φυσική παρουσία θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο καθένας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας.

Το ποσοστό υπαλλήλων που θα εργάζεται με φυσική παρουσία εξαρτάται κατά περίπτωση από τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους, ανέφερε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων και η συνεχής χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!