Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θα αναζωογονήσει την ταξιδιωτική ζήτηση η συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ;
[Η Ναυτεμπορική]: Θα αναζωογονήσει την ταξιδιωτική ζήτηση η συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ;

[Η Ναυτεμπορική]: Θα αναζωογονήσει την ταξιδιωτική ζήτηση η συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ;

Τη συντονισμένη προσέγγιση όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού συμφώνησαν χθες τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η χθεσινή συμφωνία έχει τη μορφή σύστασης, που σημαίνει ότι τα κράτη-μέλη δεν δεσμεύονται νομικά.

Για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν λάβει διάφορα μέτρα, ορισμένα από τα οποία, όπως η υποβολή σε καραντίνα ή σε τεστ κορωνοϊού, επηρέαζαν το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την πρόληψη της διασποράς του ιού, τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και τη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ένωσης υπό ασφαλείς συνθήκες, είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας καλά συντονισμένης, προβλέψιμης και διαφανούς προσέγγισης όσον αφορά την επιβολή περιορισμών στην ελεύθερη κυκλοφορία, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από σχετική εισήγηση της οποίας το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε προσδιόρισε χθες την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης.

Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει έναν ενιαίο χάρτη, ο οποίος θα δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και στον οποίο θα παρουσιάζονται τα επίπεδα κινδύνου σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης με τη χρήση συστήματος «φωτεινού σηματοδότη». Οι περιφέρειες θα επισημαίνονται με τα χρώματα «πράσινο», «πορτοκαλί», «κόκκινο» και «γκρίζο» (αν δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!