Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Σκυλακάκης: Σίγουρα θα είμαστε αρκετά πάνω από την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Σκυλακάκης: Σίγουρα θα είμαστε αρκετά πάνω από την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Σκυλακάκης: Σίγουρα θα είμαστε αρκετά πάνω από την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,6%

«Δε νοείται να προκαλέσουμε μείζονα καταστροφή στην οικονομία και στην κοινωνία όταν έχουμε τη δυνατότητα εμβολιασμού», διεμήνυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Να σημειωθεί πως κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά ενός νέου lockdown, εστιάζοντας και στις επιπτώσεις που θα είχε ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας στο επιχειρείν και στην αγορά εργασίας.

Το ενδεχόμενο να ληφθούν καθολικά απαγορευτικά μέτρα απέρριψε επίσης νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δε νοείται να πάμε σε μέτρα lockdown όταν υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού και στο βαθμό που τα εμβόλια προστατεύουν. Εφόσον τα εμβόλια προστατεύουν δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε επίσης την αναπτέρωση της εμβολιαστικής ζήτησης τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πως υπήρξε «καθυστέρηση στο πρόγραμμα εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό άρχισε να ανατρέπεται τις τελευταίες ημέρες, είχαμε αύξηση των ραντεβού».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, έκανε λόγο για καλύτερα εικόνα με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ υπογράμμισε τη σημασία του τουρισμού στη διατήρηση της αυτή της εικόνας.

«Τους επομένους 6 με 8 μήνες θα ακούτε συνεχώς για νέες μεγάλες επενδύσεις. Όλα αυτά μού δίνουν αισιοδοξία. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος είναι συνάρτηση και του τουρισμού, αν ο τουρισμός πάει στο 4,5% (έσοδα) του ’19 και όχι στο 3,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!