Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνει νέο lockdown – Το … καλό και το κακό σενάριο
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνει νέο lockdown – Το … καλό και το κακό σενάριο

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνει νέο lockdown – Το … καλό και το κακό σενάριο

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

«Δεν θα κλείσουμε» ήταν το μήνυμα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, απορρίπτοντας ένα νέο lockdown και εστιάζοντας στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε πως το 73% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και εκ νέου απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων για όσους έχουν κάνει το βήμα προς την «επιχείρηση Ελευθερία». Μάλιστα σημείωσε πως δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είπε πως πάει καλά η συμμετοχή των πολιτών στην τρίτη δόση, ενώ αυξάνεται και το ενδιαφέρον των νεότερων ηλικιών για την πρώτη δόση. Ωστόσο χαμηλότερο είναι το ενδιαφέρον από τους περίπου 570.000 πολίτες που είναι άνω 60 ετών και δεν έχουν ακόμα κάνει την πρώτη δόση γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

Με βάση τα στοιχεία η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα σταθεροποιείται, ενώ βελτιωμένα είναι τα στοιχεία από τη Θεσσαλία. Η Αττική φαίνεται πως μπαίνει στο «κάδρο», ωστόσο το σύστημα υγείας δείχνει αντοχές. Μάλιστα στην Αθήνα παρά το ό,τι υπάρχουν 300 με 400 περισσότερα κρούσματα οι νοσηλείες για σοβαρά περαστικά είναι λιγότερες, γεγονός που συνδέεται και με την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικων το καλό σενάριο προβλέπει κορύφωση του κύματος την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και μετά σταδιακή αποκλιμάκωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!