Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αναζητούνται κίνητρα και αντικίνητρα για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αναζητούνται κίνητρα και αντικίνητρα για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αναζητούνται κίνητρα και αντικίνητρα για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων

Στη διαδικασία κατάρτισης κινήτρων αλλά και αντικινήτρων προς γιατρούς για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σε απάντησή του στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, “για το κλείσιμο της ΜΕΘ του ΓΝ Πύργου μέσα στην πανδημία”, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επεξεργάζεται μια σειρά κινήτρων και αντικινήτρων προς το σκοπό αυτό, όπως πχ, όταν κάποιος παίρνει μια θέση, η θέση αυτή να παραμένει, και να μη μπορεί να συμμετέχει σε άλλες άλλες προκηρύξεις για ένα χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρίνης είπε ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι “ο μισός μισθός” που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά χρειάζεται μια γενναία συζήτηση για την αναπροσαρμογή του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ. Επίσης, πρότεινε να θεσπιστούν και αντικίνητρα, ώστε οι γιατροί που πηγαίνουν στα νοσοκομεία της επαρχίας, να έχουν “πέναλτυ” όταν παραιτούνται για να διοριστούν στην Αθήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!