Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αυξημένες οι τακτικές δαπάνες για την Υγεία – Μειωμένες οι έκτακτες
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αυξημένες οι τακτικές δαπάνες για την Υγεία –  Μειωμένες οι έκτακτες

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Πλεύρης: Αυξημένες οι τακτικές δαπάνες για την Υγεία – Μειωμένες οι έκτακτες

Στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό υγείας του 2022, απάντησε ο Θανάσης Πλεύρης κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή του νομοσχεδίου για τις προμήθειες στην Υγεία.

Όπως είπε οι τακτικές δαπάνες του 2022 είναι αυξημένες κατά 250 εκατομμύρια. Σε σχέση με τις έκτακτες δαπάνες, είπε πως η πρόβλεψη για το 2021 ήταν 944 εκατομμύρια και για το 2022 η πρόβλεψη είναι για 736 εκατομμύρια, “γιατί είναι έκτακτες δαπάνες covid και η πρόβλεψη είναι πως με την πάροδο των μηνών θα πέφτει η πανδημία και, όπως έγινε και το 2021, σε περίπτωση που υπάρξουν ανάγκες, αυτές θα καλυφθούν”.

Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πήρε ξεκάθαρη θέση ούτε με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ούτε και τώρα με τις επιτάξεις των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών. “Εξαντλήσαμε με τους ιατρικούς συλλόγους την προσπάθεια, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις επιτάξεις στον απολύτως απαραίτητο βαθμό γιατί στη φιλοσοφία μας είναι να αναζητούμε την υπηρεσία και τους λέμε να μπουν και να κάνουν συμβάσεις, ώστε να μην προχωρήσουν οι επιτάξεις”, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: “προσπαθούμε με την ενίσχυση του ΕΣΥ, με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα στις κλίνες, με τους ιδιώτες γιατρούς, να δώσουμε και δίνουμε την καλύτερη περίθαλψη”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!