Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Δημόπουλος: Η τρίτη δόση εμβολίου θα βοηθήσει στην ανοσία
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Δημόπουλος: Η τρίτη δόση εμβολίου θα βοηθήσει στην ανοσία

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Δημόπουλος: Η τρίτη δόση εμβολίου θα βοηθήσει στην ανοσία

Την αυξημένη πιθανότητα να παρασχεθεί τρίτη δόση εμβολίου, αρχίζοντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πρώτοι, επισήμανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος θεωρώντας φυσιολογικό επακόλουθο την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα αστικά κέντρα με την επιστροφή του συνόλου των εκδρομέων.

«Όσον αφορά την ανοσία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται θα βοηθήσει η τρίτη δόση. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να συμβεί και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες. Στις ΗΠΑ υπάρχει σύσταση για 3η δόση, περιμένουμε τις εγκρίσεις από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων» είπε μιλώντας στο Mega.

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων δεν μπορεί να μας βοηθήσει απόλυτα γιατί έχουμε κύτταρα μνήμης, αλλά «φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε διαδικασία τρίτης δόσης ξεκινώντας από αυτούς που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς».

Είναι φυσικό να περιμένουμε ότι με τη μαζική επιστροφή θα υπάρχει αύξηση στα αστικά κέντρα. Μας ανησυχεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος για να προσθέσει:

«Όταν λέμε ”δεν είναι άτρωτος” εννοούμε ότι μπορεί να μολυνθεί και να μεταδόσει αλλά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να χρειαστεί νοσηλεία και πολύ μικρότερη να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!