Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: TFTD 2021: Οι νέες τάσεις που κομίζει η τεχνολογία και η εποχή της ψηφιακής ισχύος
[Η Ναυτεμπορική]: TFTD 2021: Οι νέες τάσεις που κομίζει η τεχνολογία και η εποχή της ψηφιακής ισχύος

[Η Ναυτεμπορική]: TFTD 2021: Οι νέες τάσεις που κομίζει η τεχνολογία και η εποχή της ψηφιακής ισχύος

«Το γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν πρέπει να το κάνει»: με τη φράση αυτή, η Νισίτα Χένρι (Nishita Henry), Chief Innovation Officer της Deloitte (US), περιέγραψε μέσα σε λίγες λέξεις τις μεγάλες ευκαιρίες και τις σημαντικές προκλήσεις που κομίζει η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας, κατά την ομιλία της στο υβριδικό συνέδριο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues».

Μιλώντας διαδικτυακά από την Ουάσιγκτον, σε σχέση με τις νέες τάσεις που διαμορφώνει η τεχνολογία στους οργανισμούς ανά την υφήλιο, η κα Χένρι σημείωσε ότι: Πρώτον, η διάκριση μεταξύ της εταιρικής και της τεχνολογικής στρατηγικής των επιχειρήσεων γίνεται ολοένα και πιο θολή. Κι αυτό διότι η τεχνολογική στρατηγική μιας επιχείρησης είναι πλέον δουλειά όλων και σύμφυτη με τη συνολική στρατηγική. Η δεύτερη σημαντική τάση αφορά, όπως είπε, το γεγονός ότι τα δεδομένα και η ασφάλεια είναι πλέον διασταυρούμενες έννοιες.

«Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερους όγκους δεδομένων. Δεν ξέρουμε αν είναι σημαντικά, αλλά παρ’ όλα αυτά τα συλλέγουμε και τώρα έρχεται η στιγμή να δούμε πώς θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα για να γίνουμε πιο διορατικοί. Στο σκηνικό αυτό (…) η ασφάλεια δεν μπορεί να έρχεται δεύτερη, πρέπει να σχεδιάζεται από πριν και να είναι μέρος της λύσης» σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!