Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τεστ εξέτασης βιοδεικτών θα μας «γλιτώσει» από την κολονοσκόπηση
[Η Ναυτεμπορική]: Τεστ εξέτασης βιοδεικτών θα μας «γλιτώσει» από την κολονοσκόπηση

[Η Ναυτεμπορική]: Τεστ εξέτασης βιοδεικτών θα μας «γλιτώσει» από την κολονοσκόπηση

Ένα τεστ ανάλυσης 10 βιοδεικτών θα είναι πολύ σύντομα ο νέος τρόπος διεξαγωγής μιας εξέταση παχέος εντέρου, απαλλάσσοντας μας από την επώδυνη διαδικασία της κολονοσκόπησης.

Το πρώτο και μοναδικό γενετικό τεστ, που έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ θα είναι σε λίγο καιρό διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Το τεστ φέρει την ονομασία Cologuard και αφορά ανθρώπους ηλικίας 45 ετών και άνω, οι οποίοι διατρέχουν μέσο κίνδυνο για να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Γενικά, όλοι οι άνθρωποι μετά τα 50 πρέπει να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση. Όμως, μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των κολονοσκοπήσεων υπάρχουν ύποπτα ευρήματα και στην πλειοψηφία των εξεταζόμενων, το αποτέλεσμα της κολονοσκόπησης είναι αρνητικό. Στο σημείο αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο το νέο γενετικό τεστ.

«Το Cologuard αναλύει 10 διαφορετικούς γενετικούς βιοδείκτες και την ύπαρξη αίματος σε δείγμα κοπράνων. Αν είναι αρνητικό δεν χρειάζεται καμία άλλη εξέταση. Αν είναι θετικό, τότε και μόνο τότε, ο ασθενής χρειάζεται να κάνει κολονοσκόπηση», εξηγεί ο Νίκος Τσούλος, βιοχημικός και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Genekor, η οποία ετοιμάζεται να φέρει το τεστ στη χώρα μας.

Η διενέργεια της εξέτασης γίνεται με μία πολύ απλή διαδικασία: Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί με την Genekor για να του αποσταλεί ένα ειδικό κιτ συλλογής δείγματος κοπράνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!