Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερις «έφηβοι» εξωπλανήτες φωτίζουν την εξέλιξη της Γης
[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερις «έφηβοι» εξωπλανήτες φωτίζουν την εξέλιξη της Γης

[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερις «έφηβοι» εξωπλανήτες φωτίζουν την εξέλιξη της Γης

To σύστημα ΤΟΙ 2076 βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.

Σε απόσταση 130 ετών φωτός από την Γη βρίσκονται δύο άστρα, το TOI 2076 και το TOI 1807 τα οποία απέχουν μεταξύ τους τριάντα έτη φωτός. Εκτιμάται ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο νεφέλωμα και ότι έχουν ηλικία 200 εκατ. ετών. Το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της NASΑ εντόπισε σε αυτά τα δύο άστρα την ύπαρξη τεσσάρων συνολικά πλανητών.

Διεθνής ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες της NASA που μελετούν τους τέσσερις εξωπλανήτες διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πολύ νεαρής ηλικίας πλανήτες με μεγέθη κοντινά με αυτή της Γης. Υπολογίζεται ότι οι πλανήτες αυτοί έχουν μέγεθος 2-4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι βρίσκονται ακόμη στην φάση της ανάπτυξης τους γεγονός που επιτρέπει την παρατήρηση κα μελέτη τους με στόχο τον εντοπισμό δεδομένων που μπορεί να βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε το πώς εξελίχθηκε μετά την γέννηση της και η Γη.

«Οι τέσσερις πλανήτες βρίσκονται στον εφηβικό κύκλο της ζωής τους. Δεν είναι νεογέννητοι αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξης τους. Μαθαίνοντας περισσότερα για τους πλανήτες σε αυτό το εφηβικό στάδιο θα κατανοήσουμε καλύτερα μεγαλύτερους σε ηλικία πλανήτες σε άλλα συστήματα» αναφέρει η Κριστίνα Χέντζες, αστρονόμος του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!