Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στην Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στην Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στην Κύπρο

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Κύπρου οι εξετάσεις που έλαβε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, επιβεβαίωσαν τέσσερα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για 2 άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας και μεταφέρθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ένα ακόμα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό.

Και ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τεσσάρων κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Διάταγμα Υπουργείου Υγείας Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του σχεδιασμού και των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας εξέδωσε Διάταγμα ασκώντας τις εξουσίες που παρέχει το άρθρο 6 (γ) και (δ) του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260.

Σύμφωνα με το άρθρο (ι) του Διατάγματος, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020, απαγορεύεται η συγκέντρωση και η παραμονή στον ίδιο, ενιαίο κλειστό χώρο, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσεως, πέραν των 75 ατόμων συνολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!