Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Tencent: Αναγνώριση προσώπου για να μην παίζουν τα παιδιά βιντεοπαιχνίδια αργά τη νύχτα
[Η Ναυτεμπορική]: Tencent: Αναγνώριση προσώπου για να μην παίζουν τα παιδιά βιντεοπαιχνίδια αργά τη νύχτα

[Η Ναυτεμπορική]: Tencent: Αναγνώριση προσώπου για να μην παίζουν τα παιδιά βιντεοπαιχνίδια αργά τη νύχτα

Η Tencent, κινεζικός κολοσσός του gaming, θέτει σε υπηρεσία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να μην παίζουν τα παιδιά παιχνίδια αργά το βράδυ- και συγκεκριμένα μεταξύ 22.00 και 08.00.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως γράφει το BBC, προορίζεται να δώσει τέλος στα «κόλπα» που παρέκαμπταν τη σχετική απαγόρευση που είχε θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση το 2019. Στο πλαίσιο αυτής οι παίκτες καλούνταν να εγγραφούν με τα επίσημα ID τους, που συνδέονταν με μια εθνική βάση δεδομένων. Ωστόσο πολλά παιδιά χρησιμοποιούσαν τις ταυτότητες ενηλίκων αντί για τις δικές τους.

Πλέον οποιοσδήποτε παίζει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα χρειάζεται σάρωση προσώπου για να αποδεικνύεται πως είναι ενήλικος.

Η Tencent είχε αρχίσει να δοκιμάζει το σύστημα το 2018, μα πλέον θα καλύπτονται πάνω από 60 παιχνίδια της εταιρείας- μιας από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στην κινεζική υπηρεσία messaging QQ, με τον χαρακτηρισμό «zero-hours cruising». Αυτό μεταφράστηκε από την κινεζική ενημερωτική ιστοσελίδα Sixth Tone ως «νυχτερινή περίπολος».

Πολλοί εκ των κορυφαίων τίτλων της εταιρείας, όπως τα Honour of Kings και Game for Peace, είανι για τηλέφωνα, καθώς το mobile gaming είναι πολύ δημοφιλέστερο στην Κίνα από ό,τι στη Δύση. Η αναγνώριση προσώπου είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί με την κάμερα ενός κινητού από ό,τι σε μια κονσόλα ή σε έναν υπολογιστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!