Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η τελευταία πράξη της προεδρίας Μακρόν
[Η Ναυτεμπορική]: Η τελευταία πράξη της προεδρίας Μακρόν

[Η Ναυτεμπορική]: Η τελευταία πράξη της προεδρίας Μακρόν

Με δύο εντυπωσιακές αλλαγές στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η σύνθεση της νέας γαλλικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Η κυβέρνηση Καστέξ αποτελείται από 16 υπουργούς, εκ των οποίων μόνο τρεις είναι εντελώς καινούριοι, στοιχείο που κάνει πολλούς να θεωρούν ότι δεν άλλαξε και πολύ συγκριτικά με το προηγούμενο σχήμα, όπως σημειώνει η Deutsche Welle σε ανταπόκρισή της.

Η μια μεγάλη αλλαγή έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με την απομάκρυνση του Κριστόφ Καστανέ παρά τους στενούς δεσμούς του με τον πρόεδρο. Τη μάχη για το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε και κέρδισε ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράρ Νταρμανέν. Είχε σαν αντίπαλο για το υπουργείο αυτό τον υπουργό Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, που παρέμεινε τελικά στο πόστο του. Με tweet ο Νταρμανέν, που θεωρείται «παιδί του Σαρκοζί» και που σημειωτέον κέρδισε και το δημαρχείο στην γενέτειρά του, την κωμόπολη Τορκουέν, έγραψε: «Μεγάλη τιμή στον εγγονό ενός μετανάστη ο διορισμός στο υπουργείο Εσωτερικών της όμορφης χώρας μας».

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο πολύ γνωστός δικηγόρος Ερίκ Ντυπόν Μορετί αντικατέστησε τη Νικόλ Μπελουμπέ. Ο διορισμός του Μορετί αιφνιδίασε τους πάντες λόγω της εκρηκτικής προσωπικότητας του. Έχει ήδη ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούσαν πολιτικούς όπως τον Νικολά Σαρκοζί ή τον Ζαν Λυκ Μελανσόν. Γνωστός για το ταμπεραμέντο του, δεν έχει διστάσει να εγκαταλείψει τηλεοπτική συζήτηση που δεν του ταίριαζε, οπότε ορισμένοι αναρωτιούνται πόσο θα αντέξει σε μία κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!