Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΤΕΕ: Ζητεί ένταξη περισσότερων ΚΑΔ  στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών
[Η Ναυτεμπορική]: ΤΕΕ: Ζητεί ένταξη περισσότερων ΚΑΔ  στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών

[Η Ναυτεμπορική]: ΤΕΕ: Ζητεί ένταξη περισσότερων ΚΑΔ  στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών

Να ενταχθούν περισσότεροι ΚΑΔ στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων ζητεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ειδικότερα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου για την έναρξη υποβολής δηλώσεων για την ενίσχυση των 400 ευρώ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ , όπου εμφανίζονται μόλις δύο ΚΑΔ μηχανικών κι ένας συμβούλων, το ΤΕΕ ζητείε διεύρυνση της λίστας, καθώς πληθώρα μηχανικών έχουν δηλωμένους ως κύριους ή δευτερεύοντες ΚΑΔ (με τα μεγαλύτερα έσοδα) άλλες δραστηριότητες μηχανικών εκτός αυτών των δύο αποκλειστικά ΚΑΔ.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, τονίζει ότι αντίστοιχη παράλειψη του ΥΠΟΙΚ στην έναρξη της πανδημίας διορθώθηκε άμεσα.

Αναλυτικά, η επιστολή του έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων συζητήσεών μας σχετικά με την ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών στα μέτρα ενίσχυσης από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και ειδικότερα στην καταβολή επιδόματος 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (που προβλέπεται στον ν. 3986/2011) και μετά τη σημερινή σας ανακοίνωση που περιέχει, μάλλον εκ παραδρομής, ΜΟΝΟΝ δύο ΚΑΔ μηχανικών, επανερχόμαστε σήμερα για να ζητήσουμε να διορθωθεί άμεσα η σχετική σας απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!