Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΤΑΖ: Κέρδη για την αμυντική βιομηχανία από το προσφυγικό
[Η Ναυτεμπορική]: ΤΑΖ: Κέρδη για την αμυντική βιομηχανία από το προσφυγικό

[Η Ναυτεμπορική]: ΤΑΖ: Κέρδη για την αμυντική βιομηχανία από το προσφυγικό

«Στις 20 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ποτέ η συγκυρία δεν ήταν τόσο ταιριαστή: Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τόσοι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο αναζητώντας καταφύγιο» αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Tageszeitung του Βερολίνου, η οποία σημειώνει: «Πόσο δραματική είναι η σημερινή κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, το δείχνουν μόνο οι αναφορές των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες: επικίνδυνες προσφυγικές διαδρομές στη Μεσόγειο, υπερπλήρη προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα, διαφυγή μέσω συνοριακών περασμάτων, παράνομες επαναπροωθήσεις στη Μελίγια, ισπανικό θύλακα στη Βόρεια Αφρική».

Το εκτενές ρεπορτάζ για την εικόνα της προσφυγικής κρίσης σήμερα και τον τρόπο διαχείρισής της από την Ευρώπη, σημειώνει μεταξύ άλλων αναφορικά με την Ελλάδα: «Το ότι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά στα υπερπλήρη προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ωστόσο δεν γίνονται πολλά: Η Μόρια, το διαβόητο προσφυγικό κέντρο της Λέσβου, στο οποίο διέμεναν ενίοτε εως και 20.000 άνθρωποι (ενώ η χωρητικότητά του ήταν για 2.800 ανθρώπους) καταστράφηκε μετά την περσινή πυρκαγιά. Στο κοντινό Καρά Τεπέ οι υπόλοιποι πρόσφυγες ζουν υπό παρόμοιες επισφαλείς συνθήκες.Συνολικά μόνο στα ελληνικά νησιά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να βελτιωθεί η κατάσταση.»

Η ΤΑΖ αναφέρεται και στη Γερμανία, όπου 250 δήμοι και κοινότητες δήλωσαν έτοιμοι να δεχθούν πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, αίτημα το οποίο αρνήθηκε ο υπ. Εσωτερικών Χ. Ζεεχόφερ.

«Κέρδος μόνο για τη βιομηχανία άμυνας και ασφάλειας»

Όσο για την ΕΕ «θεωρεί ότι πρόκειται πρωτίστως για ένα ζήτημα ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!