Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ταξίδια στον χρόνο» μέσω Google Earth
[Η Ναυτεμπορική]: «Ταξίδια στον χρόνο» μέσω Google Earth

[Η Ναυτεμπορική]: «Ταξίδια στον χρόνο» μέσω Google Earth

To Google Earth παρουσίασε μια λειτουργία time-lapse που επιτρέπει στους χρήστες να «γυρίσουν πίσω το ρολόι» και να δουν πώς έχει αλλάξει ο κόσμος στο πέρασμα των τελευταίων δεκαετιών.

Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες από τα τελευταία 37 χρόνια για να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν scrolling στον χρόνο.

Όπως γράφει το BBC, δίνει, για παράδειγμα, στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την υποχώρηση των παγετώνων παράλληλα με την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, ή την αποδάσωση του Αμαζονίου στο πέρασμα του χρόνου.

Η εταιρεία λέει πως είναι το μεγαλύτερο update στο Google Earth σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών.

Το Google Earth χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτήν του Maps, μα εστιάζει περισσότερο στη γεωλογία και την εξερεύνηση από τις μεταφορές και τις οδηγίες.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εργαλείο μέσω web browser και συνοδεύεται από μερικά virtual tours σε έναν παγετώνα στην Αλάσκα που λιώνει στο πέρασμα του χρόνου ή προσπάθειες προστασίας του δάσους στη Βραζιλία. Ωστόσο, το time-lapse είναι παγκόμσιας εμβέλειας, οπότε οι χρήστες μπορούν να ψάξουν όποια τοποθεσία θέλουν και να πειραματιστούν με ό,τι εικόνες υπάρχουν διαθέσιμες.

Η Gοοgle προωθεί πολυ το εργαλείο αυτό ως έναν τρόπο να μάθει ο κόσμος περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Μεταξύ άλλων, υποδεικνύει τις αλλαγές στην άμμο στο ακρωτήριο Κοντ και το στέγνωμα της Αράλης στο Καζακστάν ως παραδείγματα των μεταβολών στο περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!