Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Εντοπίστηκαν βασιλικές άμαξες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Εντοπίστηκαν βασιλικές άμαξες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Εντοπίστηκαν βασιλικές άμαξες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού

Εντοπίστηκε η άμαξα του γάμου της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας

Τουλάχιστον 4 βασιλικές άμαξες, μεταξύ των οποίων και η κλειστή άμαξα, η πιο σημαντική της βασιλικής συλλογής με την οποία έγινε ο γάμος της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, εντοπίστηκαν στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι από την διεύθυνση συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού. Οι ειδικοί υπολόγιζαν πως υπήρχαν 12 τέτοιες άμαξες, αλλά τόσα χρόνια δεν είχε εντοπισθεί ούτε μία.

Ανακοίνωση του κ. Βασίλη Κουτσαβλή, προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου καθώς και σε όλους τους φίλους του Τατοΐου ότι εντοπίστηκαν από την διεύθυνση συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού οι βασιλικές άμαξες. Μέχρι σήμερα ουδείς ήταν σίγουρος για το που βρίσκονται και σε ποια κατάσταση. Είναι τουλάχιστον 4 μεταξύ των οποίων και η κλειστή άμαξα, η πιο σημαντική της βασιλικής συλλογής με την οποία έγινε ο γάμος της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Η ιστορία της άμαξας αυτής είναι συναρπαστική. Όπως μας πληροφορεί ο Πρίγκιπας Μιχαήλ στα Απομνημονεύματά του η άμαξα αυτή αγοράστηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο Α’ περί το 1871. Η άμαξα αυτή ανήκε στον κόμη του Σαμπόρ, πρώην Δούκα το Μπορντό, γνωστός και ως Ερρίκος Ε’ των νομιμοφρόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!