Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνοπλες οι τράπεζες να μοιράσουν 60 δισ. ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνοπλες οι τράπεζες να μοιράσουν 60 δισ. ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνοπλες οι τράπεζες να μοιράσουν 60 δισ. ευρώ

Της Ειρήνης Σακελλάρη

Εξήντα περίπου δισ. καλούνται να διανείμουν στις επιχειρήσεις μέχρι το 2027 οι ελληνικές τράπεζες που προετοιμάζονται όσο πιο άρτια μπορούν για τη μόχλευση και τη διανομή των πόρων του φουλάρουν οι μηχανές από την πλευρά των τραπεζών για τη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τα 31 δισ. ευρώ τα 12,7 δισ. ευρώ είναι δάνεια ενώ τα υπόλοιπα επιδοτήσεις. ‘Ηδη έχουν έρθει 4 δις ευρώ ενώ άλλα 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν ως το τέλος του έτους.

Ομως η ένεση στην οικονομία της χώρας από τους παραπάνω πόρους αναμένεται να λάβει χώρα το 2022 εξού και οι εκτιμήσεις για συνέχιση της ανάκαμψης.

Προετοιμασμένες επαρκώς είναι οι ελληνικές τράπεζες για όλες τις σημαντικές δράσεις του Ταμείου αφού το κείμενο διαβούλευσης έχει μερικώς και τη σφραγίδα τους. Άλλωστε είναι εκείνες που θα επιλέξουν τελικώς τους επενδυτές οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν τα σχετικά κονδύλια.

Οι δράσεις είναι γνωστές αλλά εξειδικεύονται περαιτέρω.

Η πράσινη ανάπτυξη η μετάβαση σε μια ψηφιακή κοινωνία, η καινοτομία και η έρευνα αλλά και επενδυτικά σχέδια οικονομικών κλίμακας μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων είναι οι trendy χρηματοδοτούμενες δράσεις.

Επίσης περιλαμβάνονται και επενδυτικά σχέδια εξωστρέφειας.

Οι τράπεζες για κάποιες από τις παραπάνω δράσεις προετοιμάζουν εκδόσεις ομολόγων που θα χρηματοδοτήσουν ακριβώς τις δράσεις αυτές.

Η επιλεξιμότητα αφορά τρία σκέλη: το ίδιο το πρόγραμμα, τις δαπάνες του και την εικόνα του επενδυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!