Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προσδοκίες στις αγορές, ανησυχίες στις οικονομίες
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προσδοκίες στις αγορές, ανησυχίες στις οικονομίες

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προσδοκίες στις αγορές, ανησυχίες στις οικονομίες

Με τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νηπιαγωγεία άρχισε η εβδομάδα, με την εκπαιδευτική τηλεόραση από την ΕΡΤ να συμπληρώνει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας Webex - δωρεά της Cisco στο ελληνικό δημόσιο.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, η καλή μέρα φάνηκε από τα θετικά μηνύματα στην Ασία, που συνάδουν με το κλίμα προσδοκιών που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε συνέχεια της επιτυχημένης έκβασης των εμβολίων της Pfizer. Το τελευταίο αφύπνισε το επενδυτικό ενδιαφέρον και στο ελληνικό χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα, αν και σταδιακά εξασθένησε. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 11,5% σε εβδομαδιαία βάση και η μέση αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε στα 78 εκατ. ευρώ από 39 εκατ. ευρώ μία εβδομάδα νωρίτερα.

Πάντως αν και στις χρηματιστηριακές αγορές υπάρχουν κάποια μηνύματα αισιοδοξίας δεν ισχύει το ίδιο για τις οικονομίες. Δεν είμαστε Ιαπωνία – η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε με ρυθμό 21,4% στο γ’ τρίμηνο λαμβάνοντας ώθηση από εξαγωγές και κατανάλωση. Στην Ευρώπη, καθώς επεκτείνονται τα lockdown σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που κλιμακώνεται, αυξάνονται οι ανησυχίες. Κρίσιμες εξελίξεις και στην Ελλάδα, με τις πιέσεις στο σύστημα Υγείας και την κατάθεση του προϋπολογισμού να βρίσκονται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.

Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 κατατίθεται στη Βουλή την Παρασκευή και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα θέτει χαμηλότερα τον πήχη για την ανάπτυξη το 2021, μέχρι 5%, αναβαθμίζοντας την εκτίμηση για την ύφεση το 2020, κοντά στο 10%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!