Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προκρατήσεις στο Ελληνικό, νέα εγχειρήματα και μπαράζ αποτελεσμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προκρατήσεις στο Ελληνικό, νέα εγχειρήματα και μπαράζ αποτελεσμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Προκρατήσεις στο Ελληνικό, νέα εγχειρήματα και μπαράζ αποτελεσμάτων

Αντέδρασε χθες η χρηματιστηριακή αγορά μετά τις πρόσφατες πιέσεις. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,73% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,79%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς διαφοροποίηση από τις τελευταίες συνεδριάσεις. Το κλίμα στην αγορά δίνουν σε ένα βαθμό τα αποτελέσματα εξαμήνου, με τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή να παίρνουν τη σκυτάλη σήμερα.

Για τα διαμερίσματα του Πύργου της Μαρίνας στο Ελληνικό έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Lamda Development. Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Οδυσσέα Αθανασίου. Η ενσωμάτωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ στη LAMDA Development, μετά την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, αύξησε ήδη την αξία της εταιρείας κατά 26%, σημειώνει σε δήλωσή του.

Το εμβληματικό έργο του Ελληνικού προχωρά με ταχείς ρυθμούς, όπως αποδεικνύουν οι σημαντικές συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί για την ανάπτυξη των δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων στο παραλιακό μέτωπο από κοινού με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ, για την πώληση των γραφειακών χώρων στην Τράπεζα Πειραιώς και για την αξιοποίηση του retail park με τον όμιλο Fourlis. Όσον αφορά στις κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων, τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις υφιστάμενες προκαταβολές πελατών να προσεγγίζουν ήδη το ποσό των 700 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!