Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Oι νέοι καταλύτες της αγοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Oι νέοι καταλύτες της αγοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Oι νέοι καταλύτες της αγοράς

H ΕKT ξεδιπλώνει το σχέδιό της για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και οι αναλυτές προσβλέπουν σε νέα ενισχυμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς και πέραν του προγράμματος PEPP 750 δισ. ευρώ. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εκτιμήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της ΕΚΤ, για την προσδοκώμενη ανάκαμψη.

Οι προσδοκίες για ανάκαμψη μετά την επανεκκίνηση των οικονομικών συντηρούν κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στις αγορές, αν και οι σημερινές συνεδριάσεις άνοιξαν με ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών. Στο επίκεντρο είναι η Wall Street, που εξακολουθεί να κινείται αποστασιοποιημένη από τα τεκταινόμενα στη χώρα, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά το rebound των τραπεζικών μετοχών, σε συνέχεια και των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, σήμερα καταλύτης θα είναι τα στοιχεία της Ελλ. Στατ. για την πορεία του ΑΕΠ.

Mε 24 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί την Cubico Sustainable Investments η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά τριών αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 24,65 MW, που είναι η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα του βρετανικού ομίλου που ελέγχει συνολικό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 3,3 GW.

Δεν επηρεάζεται από την πανδημία το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ διαβεβαίωσε τους περίπου 70 αναλυτές που παρακολούθησαν την παρουσίαση της εταιρείας για τις επιδόσεις της στο α’ τρίμηνο, ο επικεφαλής της, Γιώργος Στάσσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!